woensdag 9 mei 2012

Zweeds citroentaartje

Na een lange dag op sneeuwschoenen door de Zweedse sneeuw, is het fijn thuiskomen in een gezellige hut met een warm vuur. Maar het wordt nog fijner als je een lekker taartje kunt eten! In de Zweedse hutten-winkeltjes verkopen ze vaak 'fresta citroenfromage'. Dat is al lekker van zichzelf, maar een taartje is natuurlijk extra feestelijk!


Ingrediënten:
  • een pakje Ekströms fresta citronfromage
  • wat verkruimelde biscuitjes (of verkruimelde hartkekjes, geheel in stijl)
  • een beetje boter, als je dat kunt scoren bij de huttenwacht
  • melkpoeder
Maak de citroenpudding volgens de gebruiksaanwijzing. Even oefenen op je Zweeds :). De melk vervang je door melkpoeder en water. Flink kloppen met de garde, zodat het lekker luchtig wordt. 

Wanneer je boter hebt, smelt je die en meng je het met de verkruimelde koekjes. Maak in de kopjes een bodem van de verkruimelde koekjes. Verdeel daarna de citroenpuddig over de kopjes en laat het op een koele plek (buiten in de sneeuw is natuurlijk ideaal) opstijven. 

Recept van: Nynke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten